mondbeschermer, tandtechniek Tilburg

De mondbeschermer: zet je tanden erin

Hockey, skaten, squash en vechtsporten zijn voorbeelden van sporten waarbij het risico op tandletsel groot is. Bijvoorbeeld door een val, hoofdcontact met een andere speler en een puck, stick of racket die het gezicht raakt bijvoorbeeld. Wanneer u een risicovolle sport beoefent, raden we het dragen van een mondbeschermer of bitje sterk aan.

Wij behandelen geen patiënten, wij behandelen mensen

Mondbeschermer

Voorkom letsel en schade aan uw gebit

Met het dragen van een mondbeschermer bij de beoefening van risicovolle sporten, beschermt u preventief uw gebit. Het is belangrijk het bitje zowel tijdens trainingen als tijdens wedstrijden te dragen, onafhankelijk van uw ervaring of prestatieniveau.

Een goede mondbeschermer:

  • Zit goed vast in de mond
  • Is gemakkelijk in en uit te doen
  • Stoort niet bij het ademhalen of spreken
  • Veroorzaakt geen braakneigingen
  • Is smaak- en reukloos
  • Kan goed schoongemaakt worden

Kant-en-klaar bitje of individueel vervaardigd?

Een individueel vervaardigde mondbeschermer die we op maat maken, wordt over het algemeen als het meest comfortabel ervaren. Deze mondbeschermers hebben een goede pasvorm en storen het minst de ademhaling of het spreken.

Voor kinderen met een wisselgebit beveelt Weegels Mond-Esthetiek een confectie- of thermoplastische beschermer aan. De vorm van het gebit is nog veranderlijk, deze mondbeschermers zijn goedkoper en gemakkelijker te vervangen bij verlies. Na het wisselen, kunnen kinderen bij onze praktijk voor tandtechniek terecht voor een op maat gemaakte mondbeschermer.

Wilt u meer informatie of een mondbeschermer aanschaffen? Bel 013 - 592 0112.