tanden bleken, thuisbleken, mondverzorging

Een stralend witte lach met praktijk Mond-Esthetiek in Tilburg

Uw mond is het middelpunt van de aandacht wanneer u spreekt en lacht. Helaas is niet iedereen gezegend met een gebit zoals dat van de sterren. Gelukkig kunnen we de natuur daar een handje bij helpen. Praktijk Mond-Esthetiek geeft u weer een schitterende lach.

Wij behandelen geen patiënten, wij behandelen mensen

Eenvoudig en effectief uw tanden bleken

Met gebruik van een bleeklepel met bleekgel kunt u uw tanden op veilige wijze bleken.. Bij uw eerste bezoek nemen we afdrukken van uw gebit die we in gips gieten. De tandtechnieker maakt op basis van dit gipsmodel een (flexibele) kunststof lepel met ruimte voor de bleekgel. De behandeling zelf voert u thuis uit of in onze wachtkamer.

Thuis aan de slag

Liever thuis bleken? Bij uw tweede bezoek krijgt de u bleeklepel en de bleekgel, met instructies, mee naar huis. Voor het beste resultaat houdt u de lepel 3 tot 6 uur in. Dat kan overdag of ‘s avonds, maar ook wanneer u slaapt. Gemiddeld is het resultaat na één tot vier weken duidelijk te zien.

Wanneer u de behandeling bij ons laat uitvoeren, gebruiken we een bleekgel met sterkere concentratie bleekstof. Hierdoor hoeft u de lepel maximaal 2 uur in te houden. Tijdens het bleekproces kan er tandpijn of pijnlijk tandvlees ontstaan. Dit verdwijnt meestal door de bleeklepel korter of met langere tussentijden te dragen. Het is ook mogelijk om  de bleekbehandeling te onderbreken tot het vervelende gevoel verdwenen is.

Wilt u meer informatie over het bleken van uw tanden bij praktijk Mond-Esthetiek in Tilburg? Bel 013 - 592 0112.

Bleken van binnenuit

Na een wortelkanaalbehandeling kunnen we de dode tand van binnenuit bleken. In de tand brengen we een papje met een bleekmiddel aan, waarna we de tand afsluiten met een tijdelijke vulling. In de dagen hierna wordt de tand lichter en afhankelijk van het resultaat herhalen we de behandeling. Uiteindelijk wordt de tand met een definitieve vulling afgesloten. 

Een oogverblindend gebit met veneers

Veneers of facings zijn zeer stabiele en robuuste oplossingen voor een prachtig wit gebit. Hiermee bepaalt u de kleur én de vorm van uw gebit. Voor een optimaal effect, slijpen we een zeer dun laagje van de tand of kies af. Veel minder dan bijvoorbeeld nodig is voor het aanbrengen van een kroon.

Weegels Mond-Esthetiek maakt de veneers zelf in de praktijk voor tandtechniek in Tilburg. De tandtechnicus die de veneers maakt is aanwezig tijdens de behandelingsafspraak. U kunt met hem overleggen over uw wensen en ideeën.

De nieuwste ontwikkeling op het gebied van facings

Beautyneers zijn dunne keramiekschildjes, vergelijkbaar met contactlenzen, die permanent op de tanden worden aangebracht. Omdat ze flinterdun zijn, is het niet nodig gezonde tanden te slijpen. Een verdoving is niet nodig, deze aangepaste methode is volledig pijnvrij.

Wilt u meer informatie over de veneers van Praktijk Mond-Esthetiek in Tilburg? Bel 013 - 592 0112.

De meest voorkomende oorzaken van verkleuring

 • Veroudering: naarmate u ouder wordt, zal de laag tandbeen van de tanden en kiezen steeds dikker en de glazuurlaag dunner worden. Hierdoor treedt een verdonkering of vergeling van de tandkleur op en het tandbeen wordt beter zichtbaar.
   
 • Dode tand: als gevolg van bijvoorbeeld tandbederf of een ongeval, kan het levende deel van een tand geïnfecteerd raken. Dit veroorzaakt soms een blauwe of geel/grijze verkleuring.
   
 • Ongeval: als door een ongeval de tanden en kiezen beschadigd raken, een laagje tandbeen afgezet aan de binnenkant van de tanden en kiezen. Dit zorgt voor een vergeling.
   
 • Medicijngebruik: als het blijvende gebit nog in ontwikkeling is, kan het antibioticum tetracycline bruine verkleuringen veroorzaken. Bij een antibioticumverkleuring is het resultaat van bleken minder goed te voorspellen.
   
 • Ontwikkelingsstoornissen: tijdens de ontwikkeling van tanden en kiezen kunnen stoornissen optreden waardoor er afwijkingen ontstaan. Zo kan de structuur van glazuur en tandbeen afwijken, waardoor kleurstoffen makkelijker binnendringen.
   
 • Andere oorzaken: verkleuring door tandbederf, doorschijnende grijze vullingen en langs de randjes van vullingen en kronen zijn moeilijk met bleken te verhelpen. Aanslag en tandsteen halen we eerst weg, voordat deze gebleekt kunnen worden.